Ужгородка

Новини Закарпаття

Скільки індички споживають в країнах ЄС?

За останні 10 років споживання індички в Європі незначно зменшилося, і лише деякі країни ЄС показали значні обсяги споживання цього виду м’яса. На Німеччину, Іспанію та Польщу припадає 54% споживання індички в ЄС.

Протягом останніх двох років щорічний дохід постачальників індички на ринок ЄС становив близько 2 млрд євро. Країнами з найбільшими обсягами споживання індички у 2018 році (останні опрацьовані дані) були Німеччина (124 тис. тонн), Іспанія (88 тис. тонн) та Польща (57 тис. тонн), що склало 54% ​​загальної частки споживання. Також достатньо багато цього виду м’яса купляють у Франції, Великобританії, Греції, Нідерландах, Угорщині, Португалії, Італії, Бельгії та Болгарії, які разом споживають 35% індички в ЄС.

Серед країн з найвищим рівнем споживання індики на душу населення протягом останніх кількох років були Греція (2075 кг на 1000 осіб), Іспанія (1887 кг на 1000 осіб) та Німеччина (1512 кг на 1000 осіб).

Упродовж наступного десятиліття, згідно з останнім прогнозом IndexBox, очікується, що на ринку спостерігатиметься тенденція до зростання споживання індички. Прогнозується, що рівень продажів з 2020 по 2030 рік збільшиться на 1,6%.

Розкажіть друзям:

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору