Ужгородка

Новини Закарпаття

Мита у розмірі 65% може ввести ЄС на імпорт м’яса з Великобританії

Британська асоціація переробників м’яса (BMPA) попереджає про паніку, яка зараз охоплює м’ясну галузь Великобританії, оскільки сценарій Брекзиту без угоди змушує континентальних роздрібних покупців відмовлятися від довгострокових контрактів на постачання м’яса.

“Повідомлення про те, що Великобританія серйозно ставиться до укладення угоди, можливо, ще не переконало європейських політиків, але воно переконало континентальних роздрібних покупців, які відмовляються домовлятися з британськими експортерами м’яса про довгострокові контракти на постачання. Ми можемо стати свідками початку структурного та довгострокового зниження рівня сільськогосподарського потенціалу нашої країни”, – йдеться в повідомленні асоціації.

Європейські покупці, які розглядають можливість придбання британського м’яса, зараз стикаються з численними ризиками, які вони не готові брати на себе. Головним з них є можливість того, що вони можуть бути обтяжені тарифами до 65% на імпорт певних видів м’яса чи м’ясопродуктів після 31 жовтня. Вихід з ЄС без угоди розглядається як “миттєвий шок для економіки”, що викликає проблеми, до яких не можна підготуватися.

“Повна невизначеність навколо Брекзиту означає, що очевидним рішенням для покупців в ЄС є переорієнтація і закупівля м’яса в інших країнах”, – вважають у BMPA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору