На 20% зріс експорт м’яса з України

З січня по червень 2019 року експорт м’яса з України у грошовому еквіваленті зріс на 20% у порівнянні з тим же періодом 2018 року. За 6 місяців вітчизняні експортери продали за кордон м’яса на суму 364 млн. доларів, зазначає заступник директора Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” Микола Пугачов.

“Позитивних зрушень в експорті м’яса та субпродуктів вдалося досягти завдяки двом чинникам. Перш за все, це тривала широка географічна диверсифікація та закріплення на нових ринках збуту після втрати російського. Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то з 2017 року переважають поставки на ринки країн Європи, Азії та СНД. За шість місяців 2019 року найбільше продукції м’ясної групи – 21% – закупила Саудівська Аравія, яка в нинішньому році продовжує очолювати рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса. Другим чинником є збільшення обсягів експортних поставок м’яса птиці, яке стало досить помітним з 2016 року. Ця тенденція зберігалася й у І півріччі 2019 року в частині зростання вартості та обсягів експортних поставок цього виду м’ясної продукції. Вартість експорту курятини збільшилася на 28% – з 241 млн дол. США до 307 млн дол. США”, – зазначає пан Пугачов.

Експерт прогнозує, що обсяги закордонних продажів м’яса зростатимуть і у другому півріччі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *