Ужгородка

Новини Закарпаття

Інфрачервоні камери допомагають покращити роботу ферм

Дослідники з Бразилії працюють над застосовуванням інфрачервоні камери для покращення роботи підприємств галузі тваринництва. З допомогою цієї технології можна точно визначити час, коли варто годувати тварин, а також діагностувати деякі захворювання поголів’я на ранніх етапах розвитку хвороби.

Застосовувати інфрачервоні камери на птахофабриках запропонував Антоніо Феррейра, доцент Федерального університету міста Лаврас (Бразилія) Над проектом PPGZoo університет працює останні 3 роки.

Професор Феррейра – фахівець з біокліматології. Випробування нової технології на птахокомплексах були успішними. Тепер бразильські учені досліджують ефективність застосування інфрачервоних камер у свинарстві.

Вимірювання температури за допомогою інфрачервоної камери дозволяє визначити час годівлі тварин, адже температура тіла дещо знижується, коли вони зголодніли. Підвищення температури може свідчити про захворювання.

Ця технологія є частиною більш масштабного проекту щодо визначення поведінки тварин при годівлі, а також визначення оптимальних орієнтирів для кожної породи. Основний інтерес, зазначає проф. Феррейра, полягає у підвищенні добробуту тварин за допомогою інновацій. Університет сподівається, що технологія стане безкоштовною для бразильських фермерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору