Ужгородка

Новини Закарпаття

55 тис. курей загинуло на російській птахофабриці

Минулого місяця на російській птахофабриці “Липецьк” в Липецькій області спостерігався масовий падіж курей. Усього на підприємстві загинуло 55 тис. птахів. Керівництво фабрики пояснює різке скорочення поголів’я тим, що на підприємстві зламалась вентиляційна система і птахи просто не витримали спеки. Утім, жителі сіл, що розташовані поблизу птахофабрики, вважають, що птахи загинули від вірусного захворювання.

Місцеві жителі повідомили, що після падежу на підприємстві, птахи почали масово гинути і в особистих селянських господарствах. Однак ветеринари не пов’язують випадки падежу птиці на фабриці і в господарствах.

“Ми провели безліч аналізів на підприємстві, всі вони були негативні на предмет хвороб. Жителям сіл, у яких загинули кури, варто звернутися в регіональне управління ветеринарії. Ми повинні знати про всі випадки падежу курей для того, щоб вчасно вжити заходів. Зараз є ризики: люди купують зерно свіжого врожаю і через це птиця гине, оскільки будь-яке зерно має відлежатися. Постраждалі мають звернутися до управління ветеринарії, щоб ми з’ясували, в чому справа, і надали допомогу”, – зазначає Роман Ченцов, голова управління ветеринарії Липецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору