Нові вимоги до тваринників та виробників м’яса обговорили на Херсонщині

Цього тижня Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провело нараду з питань застосування вимог національного законодавства, яке регулює переміщення, забій тварин та поводження з непереробленими харчовими продуктами тваринного походження, і запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на забійних підприємствах за принципами НАССР.

Під час заходу представники Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби зустрілись з головними регіональними операторами ринку, які займаються переробкою та реалізацією м’яса, транспортуванням тварин.

“Директор Департаменту Борис Кобаль нагадав представникам бізнесу, що вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах. Ця дата стосується малих потужностей, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами. Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко повідомив, що на рівні херсонського управління Держпродспоживслужби створена робоча група за участю операторів ринку області, яка напрацьовує пропозиції з удосконалення всіх процесів державного регулювання, в тому числі щодо переміщення, забою тварин та поводження з непереробленими харчовими продуктами тваринного походження, видачі ветеринарних документів, проведення ідентифікації та реєстрації тварин”, – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *