Ужгородка

Новини Закарпаття

На третину скоротилось поголів’я свиней в Китаї

Африканська чума свиней поширюється в Китаї вже рік, за цей час національне поголів’я свиней у країні (з липня 2018 по липень 2019 року) зменшилося на 32%, повідомило Міністерство сільського господарства КНР. Кількість свиноматок також зменшилася на 31,9%, а отже, відновити поголів’я, у разі, якщо країні вдасться впоратись з АЧС, буде досить складно.

Судячи з офіційних даних, скорочення поголів’я влітку суттєво прискорилось, оскільки місяць тому міністерство повідомляло, що станом на кінець червня національне стадо свиней скоротилося на 25,8%, а кількість свиноматок зменшилась на 26,7%.

Швидкий спад викликає занепокоєння світової промисловості, оскільки реальні масштаби втрат можуть бути ще більшими. Деякі експерти оцінюють скорочення поголів’я свиней в КНР на цьому етапі інакше, ніж повідомляють офіційні органи. За найпесимістичнішими підрахунками поголів’я скоротилось вже на 50%.

В найближчі місяці аналітики також очікують рекордного підвищення цін на свинину. Наразі котирування живця свиней в Китаї в середньому складає 23,49 юаня за кілограм, що перевищує рекорд 2016 року. З лютого країна почала імпортувати набагато більше свинини для компенсації дефіциту м’яса на внутрішньому ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору