Ужгородка

Новини Закарпаття

Ринок халяльних продуктів досягне обсягу 1,9 трлн доларів до 2023 року

Кількість християн, поступово скорочується через зменшення кількості населення в розвинутих країнах та байдужість до питань релігійності. У той же час, кількість мусульман у світі постійно зростає. Згідно з останніми прогнозами, до 2030 року кількість мусульманського населення сягне 3 млрд осіб – це на 70% більше, ніж зараз. Бізнес уже почав реагувати на таку зміну в структурі споживачів.

Переорієнтовуватись мають і виробники м’яса. Компанії, зокрема й українські, вже активно отримують сертифікацію “Халяль”.

Згідно зі звітом Ісламського центру економічного розвитку в Дубаї State of the Global Islamic Economy Report, світовий ринок мусульманських послуг (крім фінансів) та харчових продуктів з маркуванням халяль до 2023 року досягне позначки 3 трлн доларів США. Обсяг ринку лише продуктів досягне 1,9 трлн доларів, що на 6,1% більше, ніж зараз.

Наразі найбільший попит на халяльну їжу в Індонезії – річний обсяг цього ринку складає 170 млрд доларів. На другому місці Туреччина (127 млрд доларів), а на третьому – Пакистан (118 млрд).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору