Ужгородка

Новини Закарпаття

Ціни на поросят в ЄС повертаються до рівня 2017 року

Високий попит на свинину з боку Китаю збільшив ціни на ринку ЄС, найбільше від цієї ситуації виграли Іспанія та Німеччина.

Незважаючи на те, що наразі обсяг виробництва свиней в ЄС нижчий, ніж у попередні роки, чіткий намір відновити стадо найближчим часом можна побачити в цінах на поросят, які за останні 12 місяців виросли з 20 до 35 євро.

Зростання цін на свинину спостерігається в Німеччині, Іспанії, Данії, Бельгії та Італії. Тим часом, загальні обсяги виробництва дещо знизились. У першому кварталі 2019 року в ЄС переробили на 350 тис. свиней менше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Утім, в Іспанії, де зараз ціни на свинину найвищі в ЄС, обсяг виробництва зріс трохи більше ніж на 500 тис. свиней. У Німеччині ж виробництво знизилось на 1 млн голів, утім середня маса свиней, що йдуть на забій, дещо зросла.

Високий попит з боку Китаю протягом останніх кількох тижнів допомагає іспанським фасувальним комбінатам спорожнити камери – реалізувати накопичені запаси після кількох місяців спокою на ринку. Така тенденція спостерігається, оскільки поточна ціна живця на китайському ринку вдвічі більша, порівняно з середньою на іспанському ринку і обсяги експорту зростають. Наразі виробники намагаються досягти більшої продуктивності (збільшити середню вагу забитих свиней) щоб отримати максимальний прибуток.

Відчутною, як в Іспанії, так і у всьому ЄС, стає потреба у відновленні поголів’я. Це підтверджує злет цін на поросят.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору