Ужгородка

Новини Закарпаття

Імпорт свинини в Україну поки що є найбільшим за останні 5 років

Після сповільнення імпорту свинини в травні-червні, він знову зріс в липні. Таким чином, загальний обсяг імпорту цього м’яса в Україну з початку року залишається найбільшим за останні 5 років – 13,6 тис. тонн (за січень-липень).

В минулому році закупівля свинини за кордоном в цей період тільки набирала оберти і станом на кінець липня вона складала 12,2 тис. тонн. Потім, однак, імпорт стрімко пішов вгору і його річний обсяг майже дістався рівня 30 тис. тонн. Аналітики не очікують того ж самого в поточному році й прогнозують навіть менший річний обсяг імпорту у порівнянні з минулим роком. Такий прогноз можна побачити в балансах попиту та пропозиції м’яса. Обсяг виробництва свинини там очікується приблизно на тому ж рівні, що й у 2018 році, але споживання прогнозується меншим у відповідь на високі ціни свинини й конкуренцію з боку курятини. В результаті, потреба в імпорті буде дещо нижчою ніж торік.

Щодо географії імпорту, то якщо в минулому році найбільшими постачальниками свинини в Україну були Німеччина, Польща та Данія з часткою близько 20% кожна, то в цьому році беззаперечним лідером є Польща з часткою біля 50%. З Німеччини та Нідерландів завезено поки що 20% та 10% відповідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору