Ужгородка

Новини Закарпаття

Скільки свинини споживають українці?

Всесвітня організація охорони здоров’я, захисники тварин, кліматичні активісти та Міністерство охорони здоров’я України радять споживачам не зловживати червоним м’ясом. Утім, з точки зору здорового харчування, зовсім відмовлятися від яловичини чи свинини не варто – ці продукти містять незамінні амінокислоти, мікроелементи. Де ж “золота середина” і чи зловживають українці червоним м’ясом?

За рекомендаціями МОЗ, варто вживати не більше 500 грамів готового червоного м’яса на тиждень. Утім, українці в середньому їдять вдвічі менше, тому хвороби, пов’язані зі зловживанням свининою чи яловичиною, більшості жителів нашої країни не загрожують. З іншого боку, внутрішній ринок має значний потенціал до зростання, порахували у Асоціації “Свинарі України” (АСУ).

“500 г приготованого м’яса — це 700-750 г сирого на тиждень. На рік (помножити на 52 тижні) — 39 кг червоного м’яса (свинина + яловичина). Споживання яловичини в Україні складає близько 1/3 споживання свинини. Тобто близько 30 кг — ніша свинини. Нині споживання свинини сягає 15 кг. Ще додатково 35% (близько 5,5 кг) — м’ясні/ковбасні вироби, сало, печінка і субпродукти. Разом — 20-21 кг.

Щоб українці споживали 30 кг свинини і 10,5 кг продукції з неї (виходячи з усередненої частки м’ясопродуктів зі свинини у структурі споживання), поголів’я має сягати понад 12 млн голів”, – зазначили в АСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору