Ужгородка

Новини Закарпаття

Світові ціни на м’ясо: свинина подорожчала, а яловичина стала дешевшою

Індекс світових цін на м’ясо від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в серпні становив 179,8 пункту, що на 0,5% (майже на 1 бал) від його переглянутого значення за липень. Таким чином продовжилась тенденція до помірного зростання цін, яка почалася ще з лютого.

Варто зазначити, що загальному зростанню показників індексу сприяло лише підвищення котирувань на свинину, оскільки минулого місяця глобальні ціни на курятину залишалися практично незмінними, а яловичина взагалі подешевшала.

У серпні цінові котирування на свиняче м’ясо зросли, підкріпившись потужним попитом на з Азії, головним чином з Китаю, де африканська чума свиней продовжувала обмежувати внутрішнє виробництво свинини. Тим не менше, незважаючи на підвищення попиту на курятину та баранини, ціна на м’ясо птиці та овець залишалася стабільною. Цьому сприяло збільшення доступності експорту з основних регіонів-виробників.

Хоча міжнародна торгівля м’ясом великої рогатої худоби залишалась стабільною, цінові котирування яловичини, виражені в доларах США, дещо знизилися, що є наслідком ослаблення національних валют деяких великих країн-експортерів, включаючи Австралію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору