Ужгородка

Новини Закарпаття

На питання про оновлення в тваринництві відповіли в Держпродспоживслужбі

Цього року в Україні ввели новий порядок ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби. У фермерів та власників тварин виникає багато запитань стосовно нововведень. У Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів опублікували роз’яснення щодо нового порядку.

“Удосконалений Порядок ідентифікації і реєстрації ВРХ містить такі нові норми та вимоги:

– спеціаліст державної установи (закладу) ветеринарної медицини, під контролем якої знаходиться господарство, завірятиме реєстраційну картку господарства. Також він повинен підтверджувати факти переміщення тварин, завіряючи відомість переміщення тварин. Це забезпечить належну простежуваність тварин та реалізацію вимог статті 5 Закону України “Про ідентифікацію і реєстрацію тварин”.

– є випадки купівлі-продажу тварин власниками у яких відсутні власні виробничі потужності і які одразу переміщують тварину до третього господарства. Такі власники повинні реєструватися в Єдиному державному реєстрі тварин (далі – ЄДРТ). Для простежуваності обігу тварин до відомості переміщення додано відповідний блок інформації.

Затверджено нові вимоги до якості бирок та новий зразок вушної бирки”, – зазначають Держпродспоживслужбі.

Крім іншого, тепер власники тварин мають упродовж 5 днів повідомляти до Державного підприємства “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин” про народження, загибель тварини тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору