Ужгородка

Новини Закарпаття

Найбільший європейський виробник свинини збільшує обсяги експорту

Зі зростанням попиту на м’ясо з боку Китаю відчувається помітне пожвавлення експортної діяльності серед європейських виробників свинини. Найбільш вдало такою ситуацією на ринку скористалися німецькі та іспанські свинарі. Так, у Німеччині упродовж останніх тижнів спостерігається перманентне зростання котирувань на живець свиней, а Іспанія у другому кварталі 2019 року збільшила обсяг експорту свинини на 11%.

Збільшення попиту на свинину з Китаю та тривала торгова війна між Вашингтоном та Пекіном допомагає іспанським виробникам та експортерам утвердитися на цьому ринку.

“У другому кварталі експорт м’яса свиней (і субпродуктів) з Іспанії збільшився на 11% порівняно з минулим роком. Приріст у 1 кварталі становив лише 4%. Загалом, за перше півріччя обсяг був на 8% більшим (1,08 млн тонн), ніж за перші 6 місяців 2018 року. Вартість іспанського експорту в першій половині року становила 2,64 млрд євро, що на 12% більше, ніж роком раніше.

Розширення іспанського поголів’я свиней сприяло збільшенню обсягів виробництва на 2% (+48 500 тонн). Таким чином, в першій половині цього року кількість свинини, доступної для експорту, зросла.

Тим часом імпорт свинини в Іспанію у січні-червні знизився на 10% (8,7 тис. тонн), оскільки збільшення виробництва також задовольнило частину внутрішнього попиту на цей вид м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору