Ужгородка

Новини Закарпаття

Ще 850 млн інвестують у відновлення свинарства в Китаї

У Китаї відновити галузь свинарства, яка зазнала суттєвих втрат від поширення африканської чуми свиней, намагається не лише уряд та великі компанії, а й окремі міста. Так Пекін також інвестує у модернізацію та відновлення свиноферм.

За інформацією Xinhua News, Пекін планує інвестувати 850 мільйонів юанів (119,82 мільйона доларів США) у свинарство протягом наступних трьох років. Про це повідомив Міський департамент фінансів.

Місто також планує щороку інвестувати 150 млн юанів у вивезення гною і надавати гарантовані позики свинарським господарствам.

Це далеко не перша державна інвестиція у розвиток свинарства за останній рік. Так, влада виділила кошти на встановлення на підприємствах обладнання для діагностування АЧС. Також минулого тижня з держрезервів виставили на аукціон 10 тисяч тонн замороженої свинини. Місцевим компаніям дозволялось робити закупівлі максимум 300 тонн продукту.

За останні 12 місяців поголів’я свиней в КНР скоротилося на 150 млн. голів (30% національного стада), що дорівнює 15% світового стада свиней. Сьогодні азійська країна імпортує 25% світового обсягу м’яса, таким чином Китай намагається контролювати дефіцит тваринного білка на внутрішньому ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору