Інструкцію для експорту м’яса в США опублікувала Держпродспоживслужба

Цього тижня на сайті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів опублікували інструкцію, створену Департаментом сільського господарства США (USDA) для експортерів м’яса та яєць з України.

“Інструкція розроблена з метою допомогти імпортерам, митним брокерам, офіційним органам контролю імпорту, керівництву підприємств і широкому загалу:
• Зрозуміти регуляторні вимоги щодо імпорту
• Вживати заходів для забезпечення імпорту продуктів відповідно до діючих інструкцій”, – йдеться в документі.

Базова процедура експорту до США виглядає так:

  • Прийнятна потужність з еквівалентної країни відправляє сертифікований вантаж в США.
  • Імпортер в США (або агент) заповнює форму CBP, надає заявку на інспекцію імпорту FSIS і забезпечує очищення вантажу CBP і АPHIS (виконання ветеринарних вимог) в пункті перетину кордону США (POE).
  • Після очищення на POE, імпортер США (або агент) забезпечує представлення оформленого вантажу FSIS для повторної перевірки визначеною установою контролю імпорту до очікуваного часу прибуття.

Ознайомитись з документом можна за посиланням http://www.consumer.gov.ua/Pictures/Files/Editor/document/міжнародн/вимоги%20країн/США/Guidance-for-Importing-Meat-Poultry-Egg-Products-into-US_ukr.pdf

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *