Ужгородка

Новини Закарпаття

Засновнику Amazon пророкують звання першого трильйонера в історії

Статки найбагатшої людини планети Джефа Безоса за п’ять років можуть зрости до астрономічної суми на хвилі коронавірусної паніки 

Засновник і власник 11,2% інтернет-компанії Amazon.com, найбагатша людина планети Джеф Безом стане першим у історії людства доларовим трільойнером лише за декілька років. Статки 56-річного підприємця, які у травні 2020 року склали вже $143 млрд продовжують стрімко зростати на хвилі глобальних обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19. Про це, з посиланням на дослідження сервісу консультацій для малого бізнесу Comparisun пише видання Forbes.

Гроші Джефа привернули особливу увагу після того, як протягом буквально місяця його капітал зріс $23,6 млрд. У перші три місяці цього року продажі Amazon перевищили $ 75 млрд. Для порівняння: рік тому за той же період вони склали $ 60 млрд. Імовірність того, що почнеться друга хвиля епідемії і знову буде введений карантин, підтримає високий попит на послуги компанії і в майбутньому.

У зв’язку з тим, що люди по всьому світу в якійсь мірі ізольовані, в Amazon спостерігається зростання попиту, компанія найняла тисячі нових працівників для задоволення потреб і публічно заявила, що має намір найняти ще 75 000 осіб.

Читайте: 10 тис. га, отруйні змії та скорпіони: як екс-бомбардир Баварії Джоване Елбер став фермером

Крім Amazon підприємець володіє і виданням Washington Post, яке має імідж незалежного і неупередженого ЗМІ, хоча наразі він ставиться під сумнів. Адже разом з іншими відомими медіа – CNN та NYT – Washington Post є одним з головних рупорів роздмухування «ковідної паніки» в усьому світі, забезпечуючи таким чином і зростання попиту на послуги інтернет-торгівлі.

Крім того, Безос є власником аерокосмічної компанії Blue Origin, яка була заснована у 2000 році на території ранчо, що йому належить. Рік тому, у травні 2019 року, Blue Origin увійшла в список компаній, відібраних NASA для розробки і виробництва прототипів космічних апаратів для висадки на Місяць в рамках нової американської місячної програми «Артеміда».

Втім, припущення про зростання статків до $1 трлн, поки залишається теоретичним розрахунком, хоча ймовірність цього досить висока. Адже, коли Джеф Безос вперше потрапив до рейтингу 400 найбагатших американців за версією Forbes в 1998 році, його капітал становив «лише» $1,6 млрд. Все буде залежати від того, наскільки тривалим буде період пандемічних карантинів.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, як змінилась вартість акцій українських агрохолдингів.

Фото: Wikimedia

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору