Ужгородка

Новини Закарпаття

Щербина: Україні потрібен ліберальний ринок, який сам себе відрегулює

Головний редактор “РБК Україна” Сергій Щербина в прямому ефірі телеканалу НАШ зазначив, що Україні потрібен медіабізнес як такий, а не якийсь певний телеканал.

Пстало питання, чи потрібен в Україні російськомовний телеканал.

“Україні потрібен медіабізнес як такий, а не якийсь певний телеканал. Ринок повинен сам себе відрегулювати. І чим ліберальніше ми будемо до цього підходити, тим краще буде нам, і тим якісніший медіа-продукт ми отримаємо”, – сказав Щербина.

За його словами, не потрібно акцентувати увагу на мові телеканалу.

“Я б не акцентував увагу на мові телеканалу або на якихось інших речах. Мене більше цікавить привабливість цієї історії як бізнесу, а не як ідеологічний інструмент. На мій погляд, якщо держава пропонує підтримати українську мову, і це добре, то є хороші механізми, наприклад, якихось податкових пільг або будь-якої іншої підтримки, яку держава може надати там, де вважає за потрібне. Рівні умови для ведення, в тому числі, медіабізнесу – це хороша штука. Хотілося б, щоб ми до цього прийшли”, – підкреслив він.

Як НАШ повідомляв раніше, в Україні з 1 березня розпочав мовлення в тестовому режимі телеканал “Дім” для жителів тимчасово окупованих територій.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору