Ужгородка

Новини Закарпаття

“Абсолютно безсовісна нардепша, вам не соромно?”: Бондаренко та Мошенець посперечалися через мовне питання

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Олена Мошенець та народний депутат попередніх скликань Олена Бондаренко посперечалися у прямому ефірі телеканалу НАШ через мовні проблеми в Україні. 

“У мене складається таке враження, що чим більше ми ці питання піднімаємо, тим більше негативних емоцій вони викликають. Порошенко виділив ключові моменти, які розділяють Україну – це армія, мова і віра. Звичайно, він мав на увазі те, що повинно поєднувати, але по факту це є розділом. я вважаю, що єдиною державною мовою має бути українська, всі інші мови повинні мати права та вільне використання”, – сказала Мошенець. 

У той же час, депутат привела до прикладу місто Берегово в Україні, де люди спілкуються угорською мовою. 

“Господи, краще б її хвилювали іноземні паспорти у декого з присутніх у наглядових радах. Не несіть нісенітницю, це ж неможливо слухати”, – зазначила Бондаренко. 

“Вас ніхто не змушує, ви можете відключитись і не слухати. Я привела приклад того, як на території України можуть жити громадяни, які спілкуються тією мовою, яка є мовою їхніх батьків і почувати себе нормально. Я не бачу жодної проблеми, щоб аналогічна ситуація була з тими, хто розмовляє кримсько-татарською, болгарською та російською”, – відповіла Мошенець. 

“Я хотіла б нагадати недолугим “слугам народу” про те, що захист мови це не про те, що вам просто не забороняють говорити рідною мовою, це також абсолютно вільне і узаконене навчання на рідній мові. Ви ж відібрали у дітей з російськомовних класів це право. Вам не соромно, ви думаєте, що люди сліпі і не бачать, що їхні права порушуються? В нашій країні є явна дискримінація за мовним принципом. Абсолютно безсовісна нардепша, яка плює на права багатьох людей в цій країні”, – сказала Бондаренко. 

“Пані Бондаренко просто зараз демонструє рівень своєї культури і робить це російською мовою, чим просто принижує всіх інших людей. Подивіться на себе, ну що бачать люди?”, – додала Мошенець.

Як раніше повідомляв НАШ, Ігор Мірошниченко та Олена Бондаренко посперечалися щодо мовного питання в Україні. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору