Ужгородка

Новини Закарпаття

Швидкий сценарій відновлення економіки провалився

Черговий звіт ФРС свідчить, що надії на V-подібний сценарій проходження економічної кризи не виправдалися. Відновлення почнеться не раніше наступного року

Швидкий сценарій відновлення економіки, на який сподівалися світові фінансові інституції, провалився. До такого висновку можна прийти, спираючись на вчорашній прогноз Федеральної резервної системи США про скорочення провідної економіки світу у 2020 році на 6,5%. Про це повідомляє портал Investing.

До цього у ФРС припускали, що відновлення на 2%, внаслідок зняття карантинних обмежень, можливе вже у другому півріччі поточного року. Тепер, спираючись на інформацію про ймовірність другої хвилі пандемії, було зроблено прогноз про те, економічне зростання можливе лише з 2021 року, а рівень безробіття за підсумками 2020 року у США сягне 9,3%.

Читайте: Неприбуткове свинарство – імпорт зріс утричі 

Федеральний комітет з відкритих ринків в середу залишив ставки без змін – в межах 0-0,25%. При цьому зазначено, що загальні «вливання» у підтримку економіки у Сполучених Штатів цього року вже сягнули $7 трлн.

«В цілому, ФРС вважає, що шлях до відновлення почався, але це довгий шлях. І це не V-образна форма», – відзначають аналітики північноєвропейського банку Nordea в записці для клієнтів.

Наслідком поки стала фіксація прибутків на фондових біржах, а головні індекси різко обвалилися після зміцнення на початку тижня. Інвестори чекають на інформацію з засідання Єврогрупи, на якому міністри фінансів повинні обговорити фонд відновлення ЄС.

«З огляду на відмінності між Єврокомісією і, наприклад, Нідерландами та Австрією, пропозиція про створення фонду відновлення потребує доопрацювання, перш ніж його розглянуть в різних парламентах», – кажуть аналітики Danske Bank.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що інвестори у ВДЕ погодились на зниження зелених тарифів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору