Ужгородка

Новини Закарпаття

Гончаренко: Ситник повинен піти з посади глави НАБУ

Народний депутат від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко заявив, що глава Національно антикорупційного бюро України Артем Ситник має піти у відставку. 

Прямий ефір вів телеканал НАШ.

“Я вважаю, що він (Ситник – ред.) має піти у відставку з посади глави НАБУ. Бо це абсурд! Корупціонер – директор Національного антикорупційного бюро України. Це продовжується з грудня минулого року. Скоро буде рік, як він продовжує очолювати НАБУ при тому, що він визнаний судом корупціонер”, – зазначив депутат. 

За словами Гончаренко, якщо закон про звільнення Артема Ситника буде прийнятий у другому читанні, то з’являється прямий обов’язок звільнення його з даної посади за рішенням суду щодо того, що він винний в скоєнні корупційного правопорушення. 

Нагадаємо, що Верховна Рада України відправила на повторне читання законопроект, який дозволить звільнити Артема Ситника з посади голови Національного антикорупційного бюро.

Зокрема, закон про НАБУ пропонували доповнити положенням, згідно з яким однією з підстав звільнення директора НАБУ є набрання законної сили рішення суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією.

Як НАШ повідомляв раніше, журналіст Володимир Бойко заявив, що призначення Артема Ситника на посаду глави Національного антикорупційного бюро було з порушеннями Конституції України.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору