Ужгородка

Новини Закарпаття

Як уберегти себе від нападу зловмисника: практичні поради

Тренер із самооборони Володимир Кучма в ефірі НАШого телеканалу розповів, як можна захиститися в ситуації, коли людина неочікувано стикається з насильством. 

Зазначимо, що подія, що відбулася напередодні в поїзді “Маріуполь – Київ”, де чоловік напав на жінку і намагався її згвалтувати, сколихнула всю країну і привернула увагу до того, що потрібно вміти захиститися жінці від сильного чоловіка.

Зокрема, тренер розповів про психологічні аспекти, як уникнути подібного конфлікту та про деякі практичні аспекти, які зможе застосувати навіть та людина, яка не має спеціальної фізичної підготовки. 

“Важливо розуміти, що якщо це саме конфлікт, то ним можна керувати. Перше, що в конфлікті ми намагаємося зберегти – спокій і дистанцію. Дистанція нас захищає, вона не дає опоненту зробити різких рухів в нашу сторону, вона при необхідності дозволяє нам втекти та використовувати засоби самозахисту, якщо вони є, або взяти щось підручне”, – поінформував Володимир Кучма. 

За словами тренера, дуже важливо розуміти, що будь-який конфлікт може перерости з вербальної стадії в мануальну, тобто фізична готовність до бійки має залишатись. 

“Якщо ви не хочете провокувати подальший розвиток конфлікту, то не варто ставати в позу, розкидуючи руки, підіймати підборіддя та дивитися прямо в очі, тому що це явно провокує на агресію”, – додав Кучма. 

Володимир зазначив, що якщо казати про практичну сторону, то варто підняти “відкриті” руки, зробити крок назад, говорячи спокійним тоном, намагаючись припинити конфлікт. 

Також тренер з самооборони показав на практиці, як захистити себе у подібних ситуаціях. 

“Саме початкове положення – я намагаюсь тримати опонента на певній дистанції, не підпускаючи його до себе. Якщо я бачу, що опонент агресивний, я його можу відштовхнути, але звідси вже, скоріш за все, почнеться мануальна стадія конфлікту. Якщо він мене хапає та намагається притягнутись, руки вже перетворюються з захисту на зброю. Я отримую певний контроль над його тілом шляхом прихвату і завдаю удару відповідно до його агресивності та небезпечності”, – розповів він. 

Варто зазначити, що найпростіший удар – в обличчя. Більш серйозний – пальці в очі або удар у горло. 

Як НАШ повідомляв раніше, поліцейського з Одеси підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору