Ужгородка

Новини Закарпаття

Перевищення меж самозахисту: юрист-кримінолог про використання холодної зброї для самооборони

Юрист-кримінолог Ганна Маляр розповіла в ефірі НАШого телеканалу про використання холодної зброї для самооборони. 

За словами юриста, закон дозволяє перевищувати рамки необхідної оборони у трьох випадках. 

“Якщо на людину нападає група осіб, якщо є проникнення в приміщення (в будинок) та якщо на людину нападає озброєна особа. Якщо нападу ще не відбулося, то факту необхідної оборони не буде. А якщо вже почався напад на неї, і вона тоді дістає ніж, то буде з’ясовуватись питання, чи був зловмисник озброєний”, – поінформувала Ганна Маляр. 

Кримінолог додала, що якщо зловмисник озброєний, то жертва буде звільнятися від перевищення необхідної оборони, навіть якщо був ніж в руках. Але якщо виявиться, що зловмисник не був неозброєний, а жертва взяла у руки ніж, тоді це буде перевищення необхідної оборони. 

Нагадаємо, що тренер із самооборони Володимир Кучма розповів, як можна захиститися в ситуації, коли людина неочікувано стикається з насильством.

Зокрема, тренер розповів про психологічні аспекти, як уникнути подібного конфлікту та про деякі практичні аспекти, які зможе застосувати навіть та людина, яка не має спеціальної фізичної підготовки.

Як НАШ повідомляв раніше, слідство змінило підозру колишнім поліцейським з Кагарлика, яких звинувачують у зґвалтуванні дівчини. Зараз їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб і тортурах за попередньою змовою групою осіб.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору