Ужгородка

Новини Закарпаття

ТКГ погодила нові ділянки розведення сил на Донбасі

Українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи погодила 20 ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення сил.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Під час засідання робочої групи з питань безпеки голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що після введення пакету додаткових заходів щодо консолідації режиму припинення вогню з 27 липня в цілому дотримується режим тиші, а на початку серпня СММ ОБСЄ не фіксувала жодного його порушення.

Наголошується, що це дозволить просунутися у виконанні домовленостей лідерів “нормандського” формату, досягнутих в Парижі, і наблизитися до проведення саміту “нормандської четвірки” в Берліні.

Українська сторона підтримала необхідність розробки рамкового рішення ТКГ щодо протимінної діяльності, що допоможе оптимізувати подальшу роботу з цього питання.

“Під час обговорення підсумків роботи економічної групи йшлося про те, що українське підприємство з водозабезпечення продовжуватиме здійснювати на постійній основі постачання питної води українському населенню, що мешкає на тимчасово окупованій території”, – йдеться в повідомленні.

Україна наголосила на необхідності дотримання всіх домовленостей про підтвердження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб та підтвердила інформацію про осіб, яку запитували учасники консультацій.

Як повідомляв НАШ раніше, Лукашенко затвердив новий склад уряду Білорусі.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору