Ужгородка

Новини Закарпаття

Політолог: Абсолютно чистого способу прибрати Ситника з НАБУ немає

Політичний експерт Богдан Бондаренко прокоментував рішення Конституційного суду про незаконне призначення Артема Ситника директором НАБУ.

Своєю думкою він поділився в ефірі на телеканалі НАШ. 

“Рішення говорить про те, що указ президента, яким було призначено Ситника, є неконституційним. Тому що у президента в статі 106 немає повноваження призначати директора антикорупційного бюро”, – зазначив він. 

За словами політолога, дане рішення суду ні до чого не зобов’язує напряму. 

“Якби ми жили у якійсь утопії, то я погоджуюсь с Портновим, що Ситник мав сам піти, тому що його перебування на посаді надалі є досить сумнівним. Я не можу навести конкретну статтю, яку він порушує, перебуваючи на посаді директора НАБУ. Але перебування після того, як його призначення було визнано неконституційним, є дуже сумнівним”, – наголосив Бондаренко. 

Також політичний експерт додав, що якщо Ситник сам не піде з посади, то абсолютно чистого з точки зору правової процедури шляху його прибрати немає.

Як НАШ повідомляв раніше, народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що глава Національно антикорупційного бюро України Артем Ситник має піти у відставку.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору