Ужгородка

Новини Закарпаття

Заяви Фокіна не відображують офіційну позицію України, – Єрмак

Висловлювання, які прозвучали в інтерв’ю заступника керівника української делегації в мінській ТКГ Вітольда Фокіна, не відображають офіційної позиції України. 

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє прес-служба сайту глави держави. 

“Давайте відокремлювати особисту позицію від позиції делегації. Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою. І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України”, – наголосив Андрій Єрмак.

Також керівник ОП зазначив, що амністія не може стосуватися осіб, які скоювали воєнні злочини, захоплювали заручників, катували та вбивали полонений, торгували людьми, брали участь у фінансуванні тероризму та вчиняли інші тяжкі злочини. 

Єрмак додав, що Мінські угоди та пропозиції української делегації з доопрацювання законопроекту про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО не передбачають особливого статусу для всього Донбасу. 

“Є чіткі червоні лінії, які неодноразово окреслював Президент України Володимир Зеленський. Тому позиція української делегації в мінській ТКГ повністю відповідає національним інтересам України”, – підкреслив Андрій Єрмак.

Як НАШ повідомляв раніше, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що висловлювання у ЗМІ Вітольда Фокіна щодо загальної амністії й особливого статусу для Донбасу є провокативними та не відповідають національним інтересам.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору