Ужгородка

Новини Закарпаття

Святкові концерти та богослужіння: як проходить День знань у різних країнах світу

Першого вересня більшість України багато років поспіль залишається відданою святковим лінійкам. Проте у більшості країн світу ця традиція вже відійшла в минуле. Та і навчання не скрізь починається з першого дня осені. 

У Польщі у День знань урочистостей немає, а от подарунок роблять символічний лише вчителю початкової школи. Квіти викладачам несуть на День учителя – 14 жовтня та на випускний. 

Схоже відбувається й у чеських першокласників. 1 вересня у тамтешніх школах влаштовують концерти. Тут не вимагають вміння читати з перших днів, але обов’язковою є бесіда з психологом, після якої робиться висновок про емоційну готовність дитини до шкільних навантажень. 

Немає певної дати для Дня знань у Німеччині. Навчання починається наприкінці серпня або на початку вересня – залежно від погоди. Тобто дітям дають можливість якомога більше насолодитися теплими днями канікул. Традиційно для першачків проводять концерти, екскурсії школою, богослужіння та фотосесії. 

У Великобританії більшість дітей вступають у державні початкові школи з п’яти років. Перший шкільний день починається у вересні, проте немає конкретної дати й проходить як звичайний урок. Форму для школярів продають у спеціалізованих магазинах, де знають дизайн кожного навчального закладу. 

Діти Фінляндії та Швеції сідають за парти у середині серпня, але навчальний процес у них дуже спрощений. Немає щоденників, листи з успіхами дітей батьки отримують раз на місяць. Дітям під час навчального процесу можна паралельно займатися власними справами. 

В Індії навчальний рік розпочинається у квітні. У перший клас ідуть діти, яким лише 4 роки. Урочистостей у перший навчальний день немає. Змалку їм прищеплюють любов до праці та рукоділля. В індійських навчальних закладах для цього є спеціальні майстерні, і кожен школяр має здати свою норму власноруч витканого полотна. Гроші від продажу йдуть на потребу школи. Викладають здебільшого чоловіки. 

У Південній Кореї День знань відзначають у березні. Діти вступають до школи у 8 років, складаючи при цьому вступний іспит. Найкращі отримують право обирати навчальний заклад на свій розсуд, інші – за розподілом. 

Як НАШ повідомляв раніше, мати першокурсника Олена Кузьменко розповіла подробиці вступу у заклад вищої освіти в період карантину.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору