У МОН пояснили, як має бути організоване шкільне харчування

В українських школах в умовах пандемії коронавірусу має забезпечуватись здорове та безпечне харчування з урахуванням усіх протиепідемічних заходів.

Про це заявили у пресслужбі МОН. 

У відомстві зазначили, що організація якісного, здорового та безпечного шкільного харчування залежить від ефективної взаємодії центральних органів виконавчої влади та учасників освітнього процесу. 

Також велике значення мають постачальники харчових продуктів та послуг з організації харчування, засновників закладів освіти, органів управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальних органів Держпродспоживслужби. 

За словами т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, в умовах пандемії коронавірусу організація шкільного харчування потребує інших підходів, обмежень та правил.

“Після скасування карантину школи повернуться до звичної моделі харчування дітей. Адже Нова українська школа – це безпечне освітнє середовище, в якому одним із пріоритетів є здорове шкільне харчування”, – наголосив Сергій Шкарлет.

Як НАШ повідомляв раніше, у Сумах та Миколаєві посилили карантинні заходи у зв’язку з поширенням COVID-19.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *