Ужгородка

Новини Закарпаття

Політолог: Протести в Білорусі не носять геополітичного характеру

Білоруський політолог Валерій Калиновський розповів у прямому ефірі на телеканалі НАШ про протести у білоруських містах, вимоги протестувальників та діяльність опозиціонерки Світлани Тихановської.

“Дійсно, мітинги відбувалися, й найчисельніший був у Мінську. І були сотні автобусів з бюджетниками – організоване владою шоу. В Мінську, Гродно та інших містах влада організувала шоу. І вони не були чисельними. Зараз ходять по Мінську 50 осіб з хрестами, червоними прапорами та Георгіївськими стрічками на підтримку Лукашенко. І є великі машини автозаки, де вміщаються 50-60 затриманих. Вони їздять з державними прапорами на підтримку Лукашенко”, – поінформував політолог. 

Зокрема, Калиновський порівняв протести в Білорусі з українською Помаранчевою революцією, яка відбулася у 2004 році, зазначивши, що там також вимагали правильного підрахунку голосів на виборах. 

“Якщо порівнювати з українськими подіями, то я б порівняв з Помаранчевою революцією, яка теж була мирною, і яка була також за те, щоб правильно рахували голоси. Наразі в Білорусі не йдеться про геополітичні протести, про якісь орієнтири Білорусі. Чи з Росією бути, чи з ЄС. Є три вимоги: звільнення політв’язнів, проведення нових виборів та відставка Олександра Лукашенка, який 26 років засидівся у владі й силовими засобами продовжує себе утримувати”, – підкреслив він. 

Як НАШ повідомляв раніше, білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська звернулася до президента Росії Володимира Путіна.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору