Ужгородка

Новини Закарпаття

В ОП закликали білоруську владу не обнадіювати хасидів про відкриття кордону

В Офісі президента прокоментували ситуацію, яка склалася на кордоні з Білоруссю, де застрягли близько 2000 паломників-хасидів.

Про це повідомляє прес-служба ОП.

“Більшість із них прибули з Ізраїлю, довірившись чуткам про те, що український кордон з Білоруссю нібито відкритий. Влада Білорусі деякими своїми непродуманими заявами умисно чи неумисно підігріває ці чутки”, – йдеться в заяві.

В ОП нагадали, що Україна була змушена закрити кордон для іноземців через суттєве погіршення ситуації з поширенням коронавірусу. Там відмітили, що в Україні також обмежували участь людей у святкуванні Великодня.

“Закликаємо білоруську владу припинити створювати додаткову напругу на кордоні з нашою державою та не поширювати неправдиві обнадійливі заяви для паломників, які можуть створити у них відчуття, що кордон України все ж може бути відкритий для іноземців”, – йдеться в повідомленні.

У той же час було наголошено, що особиста образа певних осіб у де-факто діючій білоруській владі поширюється й на площину міждержавних відносин.

“Україна зайняла нейтральну позицію щодо політичної кризи, яка була спровокована сумнівно організованим голосуванням на виборах Президента Республіки Білорусь 9 серпня цього року. Ми підтримуємо загальновизнані на Європейському континенті демократичні цінності та вважаємо, що кожна держава повинна дотримуватися зобов’язання на сто відсотків забезпечувати права та свободи людини, які гарантовані міжнародними конвенціями та відповідним національним законодавством, яке принаймні формально існує також і в Білорусі”, – додали в Офісі президента.

Як повідомляв НАШ раніше, Рада ухвалила закон щодо мораторію на стягнення майна за валютними кредитами.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору