Ужгородка

Новини Закарпаття

Це все фарс: Тихановська відреагувала на інавгурацію Лукашенка

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська відреагувала на інавгурацію президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Telegram-канал “Пул першої”.

“Сьогодні потай від народу Лукашенко спробував провести власну інавгурацію. Ми всі розуміємо, що відбувається. Ця спроба визнати себе легітимним привела тільки до того, що попередні повноваження закінчені, а новий мандат народ йому не видав. Ця так звана інавгурація, звичайно, фарс. Насправді, сьогодні Лукашенко просто пішов на пенсію”, – зазначила політик.

За її словами, більше накази Лукашенка силовим структурам нелегітимні і не підлягають виконанню.

“Я, Світлана Тихановська, є єдиним лідером, який обраний білоруським народом. І наше завдання зараз – разом побудувати нову Білорусь”, – додала вона.

Також опозиціонерка зазначила, що два дні тому відвідала Брюссель і додала, що країни Європи підтримують білоруський народ у вимозі зупинити насильство, звільнити політв’язнів і провести нові – чесні і прозорі – вибори.

“Вони готові надати реальну допомогу – існують серйозні інвестиційні пакети, які передбачені для Білорусі після перемоги демократії. І разом ми переможемо”, – підкреслила Світлана.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко офіційно вступив на посаду президента Білорусі.

Церемонія інавгурації проходила у Палаці Незалежності в Мінську. Лукашенко виголосив присягу на білоруській мові, поклавши праву руку на Конституцію.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору