Ужгородка

Новини Закарпаття

Лукашенко: Білорусь не зобов’язана кликати когось на інавгурацію

Редакція телеканалу НАШ зібрала новини про ситуацію в Білорусі та “таємну” інавгурацію Лукашенка.

У Білорусі оголосили масштабний протест проти влади. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. Ініціатори закликали блокувати дороги і траси в різних районах міст, не платити податки і комуналку, забрати вклади з банків і не купувати продукцію держпідприємств. При цьому, акції заплановані на неділю, 27 вересня, коли по всій Білорусі пройде марш протесту.

Нагадаємо, напередодні Олександр Лукашенко провів таємну церемонію інавгурації. Це викликало нову хвилю протестів в країні. Проти учасників протесту силовики застосовують сльозогінний газ та водомети.

“Ви – представники всіх тих хлопців, які місяць тому зупинили на наших чистих, затишних… Мінська… цю погань… Я схиляюся перед вами і висловлюю вам щиру подяку. Держава цього ніколи не має забути” , – подякував силовикам президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Дата інавгурації президента Білорусі не була секретом, адже про неї напередодні писали ЗМІ. Церемонія відповідала всім стандартам і законодавству країни. А запрошувати чи не запрошувати гостей і яких саме – внутрішня справа Білорусі. Так закиди про секретність інавгурації прокоментував сам Лукашенко.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський скасував заплановану поїздку до Білорусі. Вона мала відбутися в жовтні в межах економічного форуму регіонів України і Білорусі. Однак, форум перенесли на наступний рік з ініціативи української сторони.

Як повідомляв НАШ раніше, ЦВК затвердила форму і колір бюлетенів на вибори.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору