Вибираємо вино для глінтвейну разом з ALCOMAG

Поступово наближаються осінні холоди, а разом з ними змінюються і наші переваги в напоях. На зміну легким і освіжаючим коктейлям приходять пряні і зігріваючі. А в такій категорії складно знайти більш універсальний напій, ніж глінтвейн. Сьогодні поговоримо про те, які вина краще для нього використовувати.

Якісне сухе вино від перевірених виноробних брендів є в ALCOMAG за найвигіднішими цінами! Замовляйте, не виходячи з дому.

Особливості глінтвейну

Традиційно глінтвейн готують на основі червоного сухого вина, додають в нього спеції і прянощі. Вино підігрівають і подають при температурі близько 70 градусів. Завдяки своєму зігріваючому ефекту глінтвейн став незмінним атрибутом гірськолижних курортів і найпопулярнішим напоєм на різдвяних ярмарках Європи.

Якщо ви хочете приготувати глінтвейн за класичним рецептом, вам знадобиться пляшка вина. Чайна ложка подрібненого імбиру, трохи мускатного горіха, гвоздики, кориці, столова ложка цукру і півсклянки води. Але не варто відмовляти собі в експериментах. Сміливо використовуйте й інші продукти, які є у вас на кухні – це можуть бути фрукти (апельсини, яблука, грейпфрути), мед, виноградний сік і т.д.

Недорогі, але якісні вина Шабо стануть відмінною основою для приготування глінтвейну.

Які вина підходять для глінтвейну

Як ми говорили, в класичному рецепті глінтвейну використовується червоне сухе вино. Але і тут варто, в першу чергу, орієнтуватися на особисті смакові переваги. Якщо ви ласун, то цілком можна використовувати напівсухі або напівсолодкі напої.

При виборі вина для глінтвейну ми радимо звертати уваги на напої недорогої цінової категорії, оскільки використання витриманого преміального вина для такої цілі – це справжнє блюзнірство. У розігрітому вигляді і з великою кількістю спецій напій втратить свій складний і вишуканий букет, і ви просто викинете гроші на вітер.

У той же час не варто купувати і найдешевші неякісні вина, оскільки в нагрітому стані ви не відчуєте нічого крім їх спиртового аромату, та й для здоров’я такий напій буде не найкориснішим. Оптимальне рішення – базові сортові вина, такі, як Мерло або Каберне-Совіньйон.

Також радимо вибирати молоді вина, оскільки в зрілих зразках міститься велика кількість дубильних речовин, які можуть надати неприємну гірчинку вашому глінтвейну.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *