Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні хочуть запровадити безконтактну оплату проїзду в електричках

В Україні запускають пілотний проект по впровадженню безконтактної оплати проїзду в електричках. Очікується, що ця можливість стане доступною вже на початку 2021 року.

Про це повідомили у прес-службі “Укрзалізниці”.

Зазначається, що проект буде впроваджуватися спільно з міжнародною платіжною системою VISA. Для реалізації пілотного проекту вибрали популярні напрямки Київ-Фастів та Київ-Святошин.

На ряді станцій планується встановити турнікетні системи і термінали з продажу квитків. Надалі проект поширюватимуть і на інших приміських напрямках.

“Наші партнери по VISA мають технічні рішення, які дозволяють запустити цей сервіс вже на початку наступного року. Пасажири отримають можливість оплачувати проїзд безконтактно карткою, або навіть телефоном і не стояти в чергах в квиткову касу. До речі, в ситуації з поширенням коронавірусу ця опція дуже актуальна. Переваги отримає і залізниця, яка зможе хоча б частково подолати проблему “зайців”, – зазначив директор філії “Пасажирська компанія” АТ “Укрзалізниця” Олександр Перцовський.

Як НАШ повідомляв раніше, Міністерство цифровий трансформації України презентувало нові цифрові сервіси та документи в додатку “Дія”.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору