Ужгородка

Новини Закарпаття

У Європарламенті пригрозили скасувати безвіз для окремих українських чиновників

Депутати Європейського парламенту пригрозили українським політикам і депутатам скасуванням безвізу, якщо в Україні не розпочнуться антикорупційні реформи.

Про це йдеться у листі депутатки Європарламенту Віоли фон Крамон.

“Приблизно 17 місяців тому президент (України Володимир, – ред.) Зеленський і ваша команда прийшли до влади завдяки двом важливим обіцянкам – боротися з корупцією та відновлювати мир і територіальну цілісність… У боротьбі з корупцією ваш уряд ще першими днями вселяв надію. Сам президент прогнозував “Україну своєї мрії”, де “вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники – реальні тюремні строки”. За 17 місяців ми не можемо не помітити, що мрія дає тріщини, і багато хто із цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахаміє”, – йдеться в повідомленні.

Також віцепрезидент комітету із закордонних справ Європарламенту Майкл Геллер і членкиня комітету з розвитку Раса Юкнявічене вказують, що деякі лени “Слуги народу” інформаційно атакують антикорупційні структури та публічно підтверджують свої зв’язки з олігархами.

Крім того, депутати попередили, що падіння України у рейтингу сприйняття корупції, згортання реформ, проблеми у призначенні очільника САП — загрожує втратою макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 1,22 млрд євро.

Як повідомляв НАШ раніше, прес-секретар Білого дому захворіла COVID-19.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору