Ужгородка

Новини Закарпаття

Верховний суд України зобов’язав президента спілкуватися державною мовою

Верховний суд визнав, що президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов’язків. У той же час гарант не несе юридичної відповідальності за спілкування іншою мовою поза виконання повноважень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховного суду.

Повідомляється, що суд розглянув позов, в якому звернення президента Володимира Зеленського 23 травня 2019 на форумі iForum-2019 недержавною мовою просили визнати протиправним і зобов’язати його утриматися від спілкування недержавною мовою при здійсненні повноважень.

Суд відмовив у задоволенні позову в повному обсязі, але вказав на те, що під час виконання службових обов’язків Зеленський зобов’язаний спілкуватися державною мовою.

“У той же час за дії, вчинені в рамках політичної діяльності, а не під час виконання повноважень, президент несе політичну, а не юридичну відповідальність. З огляду на викладене, суд закрив провадження у справі, оскільки заявлені позивачем вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства”, – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв НАШ, Володимир Зеленський порушив закон через свою декларацію. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору