Ужгородка

Новини Закарпаття

МОН затвердило нові правила прийому до вищих навчальних закладів на 2021 рік

Міністерство освіти і науки затвердило нові умови прийому у вищі навчальні заклади на 2021 рік.

Про це йдеться на сайті відомства.

Зазначається, що наступна вступна кампанія розпочнеться у липні 2021 року. Також майже всі вступники (у тому числі й на основі ОКР молодшого спеціаліста) зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді.

Для реєстрації електронного кабінету необхідно мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту, виготовлений в Україні з використанням фотополімерних технологій. Разом з тим, планується зробити можливим подання документів на зарахування дистанційно.

Зокрема, для вступу на лікарські спеціальності (“Стоматологія”, “Медицина”, “Педіатрія”) потрібно буде мати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів. Однак ця вимога не буде поширюватися на тих, чий конкурсний бал буде вище 175. 

Обов’язковими предметами ЗНО для вступу на ці спеціальності буде українська мова та математика, а третім предметом можна обирати біологію, хімію або фізику.

Для вступу на гуманітарні та соціальні спрямування обов’язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури. Фахівці УЦОЯО запевняють, що тест з української мови міститиме й компетентнісні завдання, які передбачають знання літератури. Сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 рр. можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

Разом з тим, встановлено обмеження кількості заяв, які можна подати на контракт – не більш ніж 30. 

Для вступників на магістратуру єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) буде обов’язковим для всіх спеціальностей. Для надання більшої ваги фаховому вступному випробуванню запроваджено вагові коефіцієнти – тепер заклад зможе збільшити вагу бала за фахове випробування, залишивши на іспит з іноземної мови щонайменше 25%.

У новому році вступники до магістратури зможуть використовувати результати ЄВІ 2020-го та 2021 року, результати єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) – тільки 2021 року.

Як НАШ повідомляв раніше, вступна кампанія для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму продовжена до 23 жовтня.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору