Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні вступило в силу нове карантинне зонування

В Україні вступили в силу зони карантину, які оновила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відповідне рішення прийняла комісія.

Зміст

  • 1″Червона зона”
  • 2″Помаранчева зона”
  • 3″Жовта зона”
  • 4″Зелена зона”

“Червона зона”

У цю зону увійшли: Суми, Івано-Франківськ, Лисичанськ, Полтава, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.

Зазначається, в цій зоні дозволено продовжити роботу громадського транспорту, ТРЦ і магазинів (окрім Донецької області).

В Івано-Франківській, Полтавській, Харківській і Хмельницькій областях дозволена робота шкіл, коледжів, вищих навчальних закладів. Рішення про канікули приймає місцева влада.

В Івано-Франківській, Київській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях дозволена робота закладів громадського харчування.

У населених пунктах і районах Житомирської, Одеської, Луганської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської областей дозволена посадка пасажирів в транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення.

У Донецькій області дозволено відвідування установ і закладів, що надають соціальні та реабілітаційні послуги сім’ям з важкими життєвими обставини.

“Помаранчева зона”

У цю зону увійшли: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Ужгород, Київ, Львів, Одеса, Рівне, Херсон, Черкаси.

У цій зоні забороняється робота хостелів, турбаз і т. Д. (Крім готелів); розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планових госпіталізацій в лікарні; спортзалів, фітнес-центрів, крім тих, які приймають відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів, установ культури; прийом нових змін в дитячі табори.

Також, за оновленим протоколу, забороняються масові заходи за участю більше 20 чоловік, робота закладів харчування з 22:00 до 7:00.

“Жовта зона”

У цю зону увійшли: Запоріжжя, Калуш, Бровари.

Продовжує діяти заборона про відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають “кризові” послуги. Нещодавно ввели нове обмеження: заборона проведення масових заходів за участю понад 30 осіб, роботу закладів харчування з 22:00 до 7:00.

“Зелена зона”

Всі інші регіони входять в цю зону. Обов’язковою залишається наявність маски або респіратора під час перебування в приміщенні; дотримання дистанції під час перевезення людей в громадському транспорті в межах кількості сидячих місць. Ці обмеження діють і в інших зонах.

Крім цього, забороняється проведення масових заходів за участю понад 50 осіб, робота закладів харчування з 22:00 до 7:00, спортивні заходи з глядачами (виняток: міжнародні матчі за погодженням МОЗ).

Як НАШ повідомляв раніше, в Києві осінні канікули в школах розпочнуться 21 жовтня, а не 15 жовтня, як рекомендували в Кабміні.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору