Ужгородка

Новини Закарпаття

Світовий ринок зернових та олійних дестабілізувався через звіт USDA

Квартальний звіт міністерства сільського господарства США щодо поточних перехідних запасів зерна спровокував паніку на провідних товарних біржах

Світовий ринок зернових і олійних було дестабілізовано після звіту USDA. Міністерство сільського господарства США наприкінці минулого тижня оприлюднило свій черговий квартальний звіт про виробництво і запаси зерна в США і остаточні оцінки виробництва пшениці в США у 2020 році.

Як правило, цей традиційний проміжний рапорт проходить без особливої ​​уваги трейдерів. Проте, результати жовтневого звіту викликали значне зростання цін на світових ринках зерна і олійних культур, повідомляє британське агентство аграрного маркетингу Frontier.

Зокрема, трейдери були шоковані оцінками USDA, згідно з якими запаси пшениці і кукурудзи в США виявилися значно нижчими за очікувані обсягів.

Запаси кукурудзи в 50,7 млн ​​т опинилися на 6,5 млн т нижче середніх оцінок трейдерів і на 5,8 млн т нижче показників аналогічного періоду минулого року.

Читайте: Ціна на кукурудзу у портах перетнула позначку $200 за 1 тонну

Обсяг запасів пшениці в американському Мінсільгоспі оцінили в 58,7 млн ​​т, що на 3 млн т нижче, ніж очікував ринок, і на 5 млн т менше, ніж в цей же час торік.

В результаті, ф’ючерси на пшеницю CBOT за короткий час злетіли більш ніж на 6%, піднявшись на максимумі на 36 центів. Спекулятивні фонди активно купували, додавши 40 000 контрактів на кукурудзу і 25 000 контрактів на пшеницю до своїх і без того довгих позиціях.

Слідом пішли ф’ючерси на пшеницю в Парижі, що додали EUR 5,5 на тонні, – це найбільший щоденний приріст за два роки. Лондон додав £5 за тонну, встановивши новий контрактний максимум.

Основною причиною зниження запасів зерна в США називають активні закупівлі збіжжя з боку Китаю, що поновилися після року торгівельної війни та пандемічних локдаунів. При цьому скорочення запасів кукурудзи і сої в США за останній квартал є другим за величиною за всю історію спостережень.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, що черговий захід польового проекту «УКАБ Агротехнології» відбудеться 7 жовтня 2020 року.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору