Ужгородка

Новини Закарпаття

Вчені заявили, що в Європі швидко поширюється новий вид коронавірусу

По країнах Європи швидко поширюється новий вид коронавірусу, який отримав назву 20A.EU1 і вперше був виявлений у сільськогосподарських робітників.

Про це пише FT з посиланням на дослідження вчених з Швейцарії та Іспанії, опублікованому на сайті Базельського університету.

Як з’ясували вчені, друга хвиля пандемії в Європі може бути пов’язана з мутацією коронавірусу серед іспанських сільськогосподарських робітників. З літа 2020 року він поширився по більшій частині Західної Європи і на сьогодні на нього припадає значна частка нових випадків зараження Covid-19.

Мутований коронавірус отримав назву 20A.EU1, а ключову роль в його розповсюдженні зіграли люди, які поверталися з відпусток в Іспанії. На думку генетиків, швидке поширення 20A.EU1 показує, що карантинні заходи були недостатніми для стримування пандемії.

Зазначається, що вірус 20A.EU1 не схожий ні на одну відому версію вірусу Sars-Cov-2. Крім того, в статті йдеться про те, що до нього була відома мутація, яка привела до появи штаму коронавірусу D614G. Вчені впевнені, що він зробив вірус більш заразним.

У Вищій технічній школі Цюріха відзначили, що отримані за останній час зразки вірусу з усієї Європи базуються саме на цьому варіанті коронавірусу. Передбачається, що новий штам міг швидко розповсюдитися завдяки первісному спалаху.

Як раніше повідомляв НАШ, МОЗ хоче ввести новий метод діагностики Covid-19, на реалізацію якого піде близько 2 млрд гривень.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору