Ужгородка

Новини Закарпаття

Учасники ТКГ провели засідання: про що домовилися

Учасники Тристоронньої контактної групи на засіданні підгрупи з безпеки обговорили заходи із запобігання подальшим випадкам порушення вогню на Донбасі.

Про це повідомила українська делегація в ТКГ у Facebook.

Зазначається, що українська сторона зажадала від сторони противника та запросила допомоги у представників ОБСЄ вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню та ескалації збройного конфлікту, яка має ознаки заздалегідь запланованої.

Так, сторони обговорили інциденти, які мали місце та призвели до трагічних наслідків. Домовилися дотримуватися режиму тиші та обговорили заходи щодо запобігання подальших випадків порушення вогню.

Крім того, учасники ТКГ домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке заплановане на 10 листопада цього року.

Також голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посол Яшар Халіт Чевік підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

Зокрема, в повідомленні українська делегація має розуміння, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, який стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися.

Як НАШ повідомляв раніше, народний депутат України попередніх скликань Олена Бондаренко заявила що включенням Олексія Арестович в ТКГ Андрій Єрмак хоче зірвати мирний процес на Донбасі.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору