Ужгородка

Новини Закарпаття

У МОЗ запропонували посилити карантин: що заборонять

Міністерство охорони здоров’я запропонувало посилити карантин в Україні. Мова йде про обмеження для зон харчування, розважальних зон в ТРЦ.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 5 листопада.

За його словами, у міністерстві планують, щоб в торгових центрах працювали лише магазини, щоб люди могли купити собі речі і це не впливало на економіку.

Також МОЗ буде просити Кабінет міністрів тимчасово заборонити проведення всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність спортивних залів, басейнів.

“Заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідеміологічних норм, що прописані в постанові. Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати саме тих, хто порушує норми, а ті, хто дотримуються, щоб могли працювати”, – зазначив Ляшко.

Крім того, у міністерстві запропонували ввести час для обслуговування людей літнього віку (від 10 до 12 годин). Він нагадав, що саме у людей старше 60 років хвороба протікає найбільш складно.

Також МОЗ пропонує ввести новий показник для “червоної” зони карантину.

“Сьогодні ми пропонуємо ввести додатковий показник: якщо, окрім 320 на 100 тисяч населення захворюваність перевищує і територія переходить в “червоний” рівень, і на цій території показник тестування позитивних результатів перевищує 20% від усіх відсотків протестованих, то ми пропонуємо обмежити і не дозволяти вибирати з цього переліку протиепідеміологічні обмеження, а застосовувати повністю весь перелік”, – заявив він.

Як повідомляв НАШ раніше, Україна планує провести місцеві вибори на непідконтрольному Донбасі у 2021 році.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору