Ужгородка

Новини Закарпаття

Веніславський: Сподіваюся, у суддів КСУ вистачить здорового глузду піти у відставку

Представник президента Володимира Зеленського в КСУ Федір Веніславський заявив, що судді Конституційного суду мають подати відставку через своє рішення щодо недекларування.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу НАШ 6 листопада.

“Дуже дивно чути це від суддів Конституційного суду, що вони підтримують законопроект, який нівелює їхнє власне рішення. Судді заявляють, що ви не виконуєте наші рішення, прийміть такі самі норми і цим ви знімете конфлікт. Але конфлікт породжено самим КСУ. З цим погоджуються фактично всі політичні сили за невеликим виключенням. Що стосується законопроекту Володимира Зеленського – то це абсолютно адекватна реакція на ті загрози для держави, які виникли в результаті ухвалення абсолютно неправомірного рішення Конституційного суду”, – зазначив Веніславський.

На його думку, законопроект Зеленського, в якому пропонується звільнити увесь складу КСУ, не був розглянутий у разі суто через процедурні моменти.

За його словами, своїм законопроектом Зеленський не порушив ніяких норм Конституції.

“Це була політична реакція на абсурдне рішення. Зараз паралельно йдуть процеси вирішення цієї кризи. Я думаю, у суддів КСУ, які голосували за це рішення, вистачить здорового глузду подати у відставку”, – додав він.

Як повідомляв НАШ раніше, Володимир Зеленський заявив, що Україна передала списки для обміну утримуваними особами спецпредставникові ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Хайді Грау і чекає відповіді від іншої сторони.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору