Ужгородка

Новини Закарпаття

Чи варто відкривати цех з виробництва молочних продуктів

Зараз споживачі все більше цікавляться фермерською продукцією, особливо, якщо вона з екологічно-чистого регіону та виготовлена на невеликому підприємстві. Але, якщо з попитом все зрозуміло, то чи вистачить якісної сировини для відкриття цеху з виготовлення молочної продукції?

Як зазначають фахівці Pro-consulting, якщо раніше 76% молока приймали від селян, і його якість біла дуже низькою, то в 2016-2017 роках почали  з’являтись так звані молочні кооперативи або  агрокомпанії, які закуповують охолоджувальне устаткування, тому якість сировини стала кращою. В 2016 році частка молока екстра-якості збільшилася на 4%, а першого сорту — зменшилась до 42% . До того ж у фермерів немає різких стрибків обсягів поставок в залежності від сезону, а відмінності в середніх закупівельних цінах поступово згладжуються.

Для відкриття модульного цеху з виробництва молочної продукції слід враховувати наявність вільних ніш в вашому регіоні та постійної сировинної бази, радять експерти. До того ж бажано, щоб розташування підприємства було вигідним з точки зору логістики.

Прорахувавши можливості нового підприємства, фахівці Pro-consulting виходили з того, що модульний цех буде приймати на переробку 1000 кг молока на добу і випускати з нього наступну продукцію: молоко пастеризоване — 430 кг, кефір — 200 кг, кисломолочний сир — 30 кг, сметану — 70 кг, сир Адигейський — 10 кг, сироватку (побічний продукт) — 260 кг.

Необхідно створити впізнавану торгову марку, яка буде спеціалізуватися на середньому ціновому діапазоні молокопродуктів.

За даними Pro-consulting, рентабельність продажів готової «молочки» планується на рівні 9,8%.

uzhik

uzhik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору