Ужгородка

Новини Закарпаття

МОЗ: Найкращий спосіб боротьби проти COVID – локдаун на три тижні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, які методи могли б урятувати Україні від нової хвилі коронавірусу.

Про це він заявив в інтерв’ю DW.

За його словами, якби на початку пандемії в країні було по кілька тисяч випадків коронавірусу на добу, то система охорони здоров’я б “лягла”.

“Ми побачили б локдаун медичної системи. Ми б побачили запровадження протоколів з надання медичної допомоги людям, які мають більше шансів на виживання. Це б ми побачили вже на початку епідемії”, – зазначив міністр.

Він додав, о найкращий спосіб боротьби з коронавірусом наразі – введення локдауну на три тижні. У той же час він наголосив, що економіка і люди можуть такий локдаун не витримати.

“З епідеміологічного погляду, з погляду розриву ланцюга передачі хвороби, найкращий спосіб – це на три тижні щонайменше запровадити локдаун. Адже це максимальний термін інкубаційного періоду вірусу. Але чи витримає наша економіка? Чи витримають наші громадяни такий локдаун? Саме тому ми знаходимо цей баланс. Саме тому ми знайшли адаптивний карантин”, – підкреслив Степанов.

Як повідомляв НАШ раніше, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що за відсутність маски на вулиці штрафувати не будуть.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору