Ужгородка

Новини Закарпаття

МОЗ хоче залучити додаткових медпрацівників для лікування хворих на Covid-19

Міністерство охорони здоров’я хоче залучити додаткових медичних працівників для лікування хворих на Covid-19. У МОЗ запевняють, що це необхідно для ротації медиків. 

Детальніше про це розповіла НАШа кореспондентка Наталя Браславська. 

В Одесі до такого рішення лікарі ставляться неоднозначно. Сімейні лікарі кажуть, що вони й так занадто завантажені. Попри сезонні хвороби, зараз на їхні плечі перекладають частину хворих на Covid-19. 

Зокрема, відповідно до змінених протоколів МОЗ відтепер пацієнтами середньої тяжкості мають опікуватися сімейні лікарі, лікуючи амбулаторно. 

“Було кілька людей, в живу їх бачив, але вдягав маску, окуляри. Буває, телефоном спілкуємося, буває в живу. Дуже лячно. Якщо країна скаже “так”… головне, дружина не пускає, каже: “Ти про родину думаєш? От ти принесеш нам інфекцію, ми захворіємо. А якщо ти помреш?” Я кажу – 100 тисяч, а вона: “Ну, ні, 100 тисяч – мало. Мільйон”. Я б пішов, але, напевно, ні”, – наголосив сімейний лікар ЦПМСД №4 міста Одеси Сергій Кочерган. 

Також лікарі наголошують, щонайтяжче в роботі лікаря в період пандемії – ходіння в захисному костюмі. 

“Ця доплата до 300% – це не такі великі гроші. Тут навіть не сам факт заразитися, а перебування в цьому робочому костюмі весь робочий день. Це дуже важко, от просто фізично. Навіть ті ж запітнілі окуляри. Ти не можеш нахилитися, щось написати. Весь час у цій роботі присутній дискомфорт, просто фізично”, – сказала сімейний лікар ЦПМСД №4 міста Одеси Світлана Котовенко. 

Як НАШ повідомляв раніше, в Одесі в будівлі морвокзалу розвернуть госпіталь для лікування хворих на Covid-19.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору