Ужгородка

Новини Закарпаття

Ціни на пшеницю і кукурудзу зросли до дворічного максимуму

Через посуху і високий попит на світовому ринку, ціни на кукурудзу у портах Чорного моря зросли до $225 за тонну, а на пшеницю – до $255 за тонну

Ф’ючерси на кукурудзу у вівторок, 20 жовтня, на торгах на Чиказькій біржі знову виросли і досягли максимальних позначок за період з серпня 2019 року. Бичачий ринок підтримує високий попит на поставки з США і посуха в Бразилії. Також зростання цін стимулює активний попит на кукурудзу в боку Китаю. Про це  повідомляє Reuters.

Зміцнила свої позиції і пшениця – побоювання з приводу несприятливої ​​погоди в світі підштовхнули ціни до майже шестирічному максимуму. Довгоочікувані дощі пройшли в деяких районах культивації озимої пшениці у РФ, але зволоженість ґрунту все ще недостатня.

Високий попит з боку імпортерів і низькі темпи посіву озимої пшениці призвели до того, що ціни на продовольчу пшеницю в Україні досягли 21-місячного максимуму у $255 за 1 т FOB Чорне море.  При цьому ціни на українську кукурудзу у чорноморський портах сягнули позначки $225 за 1 т FOB.

При цьому, як пишуть аналітики Reuters, запаси зерна в Україні на 1 жовтня 2020 року склали 15,4 млн тонн (у т.ч. 9,8 млн тонн пшениці зберігається на складах великих сільгоспкомпаній і с/г підприємств середньої ланки). Це на 7,3 млн тонн менше, ніж на аналогічну дату 2019 року. Так само прогнозується, що врожай зернових в Україні в 2020 року, ймовірно, впаде до 68 млн т з рекордних торішніх 75 млн тонн через несприятливі погодні умови.

Міністерство сільського господарства США (USDA) у вівторок вранці заявило, що приватні експортери повідомили про продажі 132 тис тонн сої у країни, що не називаються. Reuters зазначає, що USDA шостий день поспіль інформує про так звану екстрену продаж кукурудзи або сої. За словами трейдерів, в середу товарні фонди були нетто-покупцями ф’ючерсних контрактів CBOT на кукурудзу, сою, пшеницю і соєве масло, а у вівторок – навіть на соєвий шрот.

Нагадаємо раніше Landlord повідомляв про те, що валовий збір зернових та олійних культур в Україні перевищив 62 млн тонн.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору