Ужгородка

Новини Закарпаття

Заходи із впровадження в Україні 5G триватимуть понад рік, – Мінцифри

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що заходи із впровадження в Україні мобільного зв’язку 5G триватимуть понад рік.

По це він розповів під час виступу на засіданні Кабміну 11 листопада.

“При запровадженні технології 5G швидкість інтернету збільшується в 10-20 разів і з’являється можливість підключати більшу кількість девайсів для користування інтернетом на одній площі. І тому вже зараз потрібно почати виконувати цю роботу (із впровадження технології 5G — ред.), вона буде тривати трохи понад рік”, – зазначив Федоров.

За його словами, для цього буде створено групу експертів, яка займатиметься відповідною науково-дослідницькою роботою. Також Мінцифри планують розробити план розвитку діапазону частот, потрібних для запровадження 5G. За словами віцепрем’єра, експериментальні зони для тестування використання зв’язку 5G з різними мобільними операторами будуть відкриті вже наступного року.

“Ми сподіваємося, що через рік-півтора оператори вже почнуть отримувати ліцензії, й у нас з’явиться ця технологія. Але перед тим, як говорити про конкретні терміни, потрібно провести певну науково-дослідницьку роботу”, – зазначив Федоров.

Як НАШ повідомляв раніше, Кабінет міністрів ухвалив план заходів щодо впровадження в Україні системи мобільного зв’язку п’ятого покоління. Тендер на видачу ліцензій відбудеться наприкінці 2021 року.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору