Ужгородка

Новини Закарпаття

Туреччина обнулила мита на імпорт зерна

Нульові ввізні мита встановлені на пшеницю, кукурудзу та ячмінь. У вітчизняних трейдерів є трохи більше двох місяців, щоб скористатися режимом сприяння

Уряд Туреччини встановив нульові імпортні мита на зерно пшениці, ячменю і кукурудзи терміном до 31 грудня 2020 року з метою «регулювання цін на внутрішньому ринку і зниження навантаження на Зернове агентство Туреччини (ТМО)». Про відповідне рішення президента Туреччини, з посиланням на офіційні джерела, повідомило Anadolu Ajanci.

Нараз Туреччина є досить значущим торговим партнером українських аграріїв, навіть за діючих імпортних мит на зерно.

Так, за даними Державної митної служби, за період з січня по вересень 2020 року Україна експортувала зі вказаного переліку до Туреччини:

  • кукурудзи – 1,2 млн т на $194 млн (близько 2% від експорту української кукурудзи у грошовому вимірі);
  • пшениці – 710,7 тис т на $138,3 млн (8,7%)
  • ячменю – 69 тис т ячменю на $11,9 млн (до 2%).

Читайте: Система форвардних контрактів може зруйнуватись – Алекс Ліссітса

Частка Туреччини у сукупному експорті пшениці з України зараз становить 8,7%, в експорті ячменю і кукурудзи – до 2% (усі частки – у грошовому еквіваленті).

Всього за перші три квартали 2020 року Україна експортувала в різні країни світу пшениці на $1,59 млрд, ячменю – на $ 0,72 млрд, кукурудзи – на $ 3,24 млрд.

Ввізні мита на зерно у 2020 році були встановлені Туреччиною на рівні 45% митної вартості на імпорт пшениці, 35% – ячменю і 25% митної вартості – при ввезенні зерна кукурудзи.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що станом на 19 жовтня в Україні було посіяно близько 76% озимих культур.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору