Ужгородка

Новини Закарпаття

Клінічні симптоми COVID-19 проявляються через дві доби, – лікар

Керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко наголосила, що клінічні симптоми COVID-19 проявляються через дві доби, тому чимало людей не знають, що є інфікованими.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА. 

“Дуже багато людей навколо нас є інфікованими. Частина з них про це не знає, оскільки вірус виділяється ще за 2 доби до появи перших клінічних симптомів. Така людина поширює вірус. Тому важливо, щоб інфіковані люди були виявлені та отримали медичну допомогу”, – розповіла Іванченко.

Також Наталія закликає при появі симптомів коронавірусу обмежити контакти із навколишнім оточенням та звернутись до свого лікаря. Проте чимало людей пов’язують таку симптоматику із застудою, переохолодженням чи іншими захворюваннями, але насправді вже можуть бути активними носіями.

Центр громадського здоров’я МОЗ України роз’яснює: людина з безсимптомним перебігом є хворою, у якої явні симптоми не розвинулись. Зазвичай після такого перебігу формується імунітет, як і у людей, що хворіли з вираженими симптомами.

Також симптоми можуть бути відсутні в інфікованої людини протягом інкубаційного періоду. Зараження відбулося й організм почав взаємодіяти з вірусом, але симптоми захворювання ще не встигли розвинутись, проте мають з’явитись пізніше.

Як НАШ повідомляв раніше, у ВООЗ назвали відмінності в симптомах грипу та COVID-19. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору